• 04 DEC. 16
  • 0
  Comunicat de presa 4 decembrie 2016

  Comunicat de presa 4 decembrie 2016

  Asociaţia „Construim Mereu Împreună”, în calitate de beneficiar, implementează începând cu luna septembrie 2015, proiectul “Conservarea biodiversității și dezvoltarea economică”, finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în valoare totală de 2.138.331,20 lei.

  Prin acest proiect, în luna septembrie 2016, au fost instruite 40 de persoane privind elaborarea unui plan de afaceri, în cadrul unui work-shop, organizat la Vaslui. Urmare a atelierelor desfășurate în această activitate și a interesului participanților, în octombrie s-au finalizat 3 planuri de afaceri, pentru activități ce se pot desfășura în situri Natura 2000 și care se pot replica la nivelul județului Vaslui.

  Primul plan, Albinuța veselă, se referă la creșterea albinelor, producerea de miere de albine și de polen în orașul Negrești, urmărindu-se ca produsele rezultate să fie în totalitate ecologice. Al doilea plan de afacere, Cașcavalul auriu, se referă la producerea de cașcaval după o rețetă tradițională în comuna Miclești, ținând cont de faptul că în această zonă nu există o astfel de fabrică, iar cei câțiva producători particulari care prelucrează laptele propriu produc alte tipuri de produse lactate, și nu acest tip de cașcaval, care este unul ecologic. Cel de al treilea plan de afacere, Patiseria Pauza de Dulce, are în vedere dezvoltarea capacității de producție în domeniul patiseriei în comuna Bălteni, în imediata apropiere a școlii, unde pentru produsele rezultate se vor folosi integral materii prime naturale din zonă.

  În luna decembrie Asociația Construim Mereu Împreună va organiza un târg, la Negrești, care oferă o gamă completă de resurse, constând în produse eco (bio), naturale şi organice.

  Pentru mai multe detalii legate de proiect și de implementarea acestuia vă rugăm să vizitați pagina dedicată proiectului www.cbde.ro.

  Pentru informații oficiale despre Granturile SEE accesați www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply