• 18 DEC. 15
    Comunicat de presa 18 decembrie 2015

Asociaţia „Construim Mereu Împreună”, în calitate de beneficiar, implementează începând cu luna septembrie 2015, proiectul “Conservarea biodiversității și dezvoltarea economică”.

Proiectul are o perioadă de implementare de 10 luni având o valoarea totală de 482.551,67 Euro. Valoarea totală eligibilă a proiectului care face obiectul finanțării acordate de Operatorul de Program este de 432.679,17

Euro, echivalentă cu 90% din valoarea totală, după cum urmează: 85% din Mecanismul Financiar SEE şi 15% din bugetul național. Asociaţia Construim Mereu Împreună are o contribuție financiară în proiect de 10%, reprezentând 49.872,50 Euro.

Proiectul are drept obiectiv general îmbunătățirea cunoștințelor și a politicilor privind contribuția ecosistemelor din siturile Natura 2000 la dezvoltarea economică.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

• evaluarea contribuției ecosistemelor din 15 situri Natura 2000 din județul Vaslui la dezvoltarea economică şi bunăstarea umană;
    • creșterea nivelului de informare şi conștientizare cu 30 % a grupurilor interesate din zonele siturilor Natura 2000 din județul Vaslui în scopul menținerii și ameliorării ecosistemelor și a serviciilor aferente.

Printre rezultate principale se numără realizarea studiilor privind contribuția ecosistemelor din ariile protejate la principalele sectoare economice precum și a unor întâlniri pentru demararea, promovarea şi consolidarea inițiativelor private de dezvoltare a activităților economice locale şi aplicarea politicilor de mediu în domeniul conservării biodiversității.

Pentru mai multe detalii legate de proiect și de implementarea acestuia vă rugăm sa vizitați pagina dedicată proiectului www.cbde.ro.